Ga naar de inhoud
Als het over kwaliteit in dyslexiezorg gaat

NIEUWSBERICHTEN

Website NKD toegankelijk voor iedereen

Afbeelding van het groene drempelvrij logo met twee sterrenDe website van het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie heeft het waarmerk drempelvrij niveau 2 gekregen (WCAG2-AA). Dit betekent dat de website toegankelijk is voor iedereen.

Juist deze week is een rapport uitgekomen waaruit blijkt dat de digitale toegankelijkheid in de zorgsector onvoldoende geregeld is. Van 8.600 onderzochte websites was geen enkele volledig toegankelijk. Voor de meeste zorgverleners is digitale toegankelijkheid dus nog een onbekend begrip, terwijl van patiënten steeds meer zelfredzaamheid wordt verwacht.

Het bestuur van het NKD vindt het belangrijk dat iedereen zelfstandig toegang heeft tot de informatie op de website. Uiteraard geldt dit in het bijzonder voor mensen met dyslexie, naar schatting 5 tot 7% van de Nederlandse bevolking, 825.000 mensen!
Daarom heeft het bestuur vanaf de aanbesteding voor de website ingezet op toegankelijkheid.

Door het behalen van het waarmerk voldoet het NKD aan de Europese richtlijn voor toegankelijke websites. Dit levert een bijdrage aan een samenleving waarin niemand wordt buitengesloten.

Lees voor meer informatie ook http://www.drempelvrij.nl/nieuws/nederlands-kwaliteitsinstituut-dyslexie-is-digitaal-toegankelijk

Back to top