Ga naar de inhoud
Als het over kwaliteit in dyslexiezorg gaat

NIEUWSBERICHTEN

Speciaal voor kinderen met dyslexie: Ducklexie!

In de week van Werelddierendag en ter gelegenheid van de Dag van de Dyslexie komt op 6 oktober een speciale uitgave van de Donald Duck uit voor kinderen met dyslexie en kinderen die moeite hebben met lezen. De Ducklexie special is ontwikkeld in samenwerking met het RID en zes 11-jarige ervaringsdeskundigen.

In de Ducklexie special zijn de verhalen korter en worden minder moeilijke woorden gebruikt. Het lettertype is makkelijker te lezen: de letters zijn groter en de ruimte tussen de letters en de woorden ook. Ook zijn de tekeningen eenvoudiger, zonder kleine details die afleiden van het lezen.

Lees meer op www.rid.nl/nieuws/ducklexie-special-samenwerking-rid/ of bekijk het filmpje op www.hartvannederland.nl/nieuws/2018/ducklexie-speciaal-voor-donald-duck-fans-met-dyslexie/.

De Ducklexie is vanaf 6 oktober verkrijgbaar in de winkel of via duckstadshop.donaldduck.nl/ducklexie-special-p218761.html.

Een aanrader, want zoals NKD-bestuurslid Chris Struiksma zegt: “Leesplezier kun je niet onderwijzen, maar je kunt wel de kans vergroten dat kinderen het krijgen.”

Back to top