Ga naar de inhoud
Als het over kwaliteit in dyslexiezorg gaat

NIEUWSBRIEF 21

Evaluatie inspiratie-webinars 2020

Door Covid-19 kon de jaarlijkse Inspiratiedag van het NKD in 2020 niet doorgaan. Uit de online evaluatie is gebleken dat het alternatieve programma – een serie webinars – goed is ontvangen. Een kleine 200 mensen nam deel aan een of meerdere webinars, bijna de helft heeft tijd gevonden om ook de evaluatie in te vullen. Daar zijn we uiteraard blij mee. Lees meer over de bevindingen.

Voor de organisatoren van de jaarlijkse Inspiratiedag was het natuurlijk een domper dat Covid-19 roet in het eten gooide. Uit de online evaluatie blijkt dat ruim 85 procent van de respondenten de webinars een goed alternatief vond voor de live Inspiratiedag. Bijvoorbeeld omdat men zelf kon bepalen wanneer en waar men die bekeek en omdat er niet gekozen hoefde te worden – wie dat wilde, kon zelfs alle webinars bekijken.

Afbeelding van een grafiek met de stellingen over Inspiratiedag of webinars die de respondenten het meest aanspraken

De webinars smaken duidelijk naar meer. Ongeveer een derde van de respondenten zou komend jaar graag weer zo’n inspiratie-serie volgen. Meer dan de helft geeft de voorkeur aan een combinatie tussen een live en een digitaal event. Slechts 6 procent wil alleen een Inspiratiedag, met live workshops en parallelsessies.

Mooie waardering

De waardering voor alle webinars is hoog, het gemiddelde waarderingscijfer is een 7,77. De aanvullende opmerkingen van respondenten geven een waardevolle inkleuring van het waarderingscijfer. Er is bijvoorbeeld opgemerkt dat er tijdens de webinars veel relevante informatie werd gegeven, dat de informatie direct toepasbaar is, dat de webinars  positieve energie geven en inspireren om behandelingen nog effectiever te maken. Er waren ook kritische geluiden, bijvoorbeeld ten aanzien van de inhoud of de praktische organisatie van de online bijeenkomsten. Al deze feedback stelt het NKD in staat om met vervolgactiviteiten nog beter aan te sluiten op de wensen en behoeften van praktijkhouders en hun behandelaars!

Back to top