Ga naar de inhoud
Als het over kwaliteit in dyslexiezorg gaat

NIEUWSBRIEF 33

Nieuwsbrief 33

  • Leestip: Hét kindvriendelijke inspiratieboekAfbeelding van een winterlandschap waarin een meisje een NKD-kaars aansteekt.

Onlangs verscheen Hét kindervriendelijke inspiratieboek, boordevol verhalen, tips en weetjes voor ouders en (professionele) opvoeders van kinderen van 5 t/m 12 jaar. In het boek presenteren meer dan 140 organisaties zich, die die iets bijzonders te bieden hebben. Ook het NKD. In onze bijdrage geven we uitleg over dyslexie en over de gecertificeerde praktijken waar ouders terecht kunnen voor hoogwaardige diagnostiek en behandeling. U kunt het inspiratieboek bestellen via www.kindvriendelijk.nu

  • Leestip: Evaluatierapport Stimuleringsprogramma Aanpak Dyslexie

Sinds eind 2017 wordt vanuit het Stimuleringsprogramma Aanpak Dyslexie met een brede aanpak gewerkt aan het verbeteren van de preventie van en passende zorg voor leesproblemen en dyslexie. Het NKD is een van de leden van de stuurgroep van het Stimuleringsprogramma, dat de samenwerking met ouders, zorgverleners, besturen, samenwerkingsverbanden en beleidsorganen stimuleert. Over de periode 2018-2022 heeft in opdracht van het Ministerie van OCW een evaluatie plaatsgevonden.
De conclusies van de evaluatie zijn positief en de aanbevelingen geven mede richting aan verbetering voor het vervolg.
Lees het Eindrapport Evaluatie Stimuleringsprogramma Aanpak Dyslexie 2018-2022.

  •  Kijktip: Aflevering TopDoks over dyslexie

Annelie Batenburg-de Rover, logopedist bij Alles Kids onder 1 dak, brengt graag een aflevering van TopDoks onder de aandacht van collega’s in het land. Deze aflevering bevat een kort onderdeel over dyslexie. Annelie is hierin samen met een cliënt te zien.

  • Doetip: Kleurplaat en december woordzoeker

Voor de cliënten van de NKD-gecertificeerde praktijken is, net als vorig jaar, een kerstkleurplaat en een puzzel beschikbaar. Dit jaar is dat de NKD december woordzoeker.
De kleurplaat en puzzel worden voor de gecertificeerde praktijkhouders geplaatst in Mijn NKD / Alle praktijken.

Bent u geen gecertificeerd praktijkhouder maar kent u wel een kind dat u blij kunt maken met een kleurplaat of puzzel? Vraag deze aan via webredactie@nkd.nl!

Afbeelding van een winterlandschap waarin een meisje een NKD-kaars aansteekt.

 

Back to top